Skip to main content

Vad kostar det?

I vår prislista kan du se priset på olika åtgärder

och den eventuella ersättning du får.

Våra priser och ersättningar

Hos oss finns en prislista som du kan ta del av. Där kan du se priset på olika åtgärder och den eventuella ersättning du får genom tandvårdsstödet. Vi lämnar en kostnadsberäkning efter undersökning. Vi tillämpar betalning efter varje besök med kort eller kontanter.

Kostnader och det statliga tandvårdsstödet

Till och med det år du fyller 23 år
Dina besök hos oss är kostnadsfria. Detta gäller till och med det år du fyller 23.

24-29 år

Tack vare det statliga tandvårdsstödet får du som är mellan 24 och 29 år ett tandvårdsbidrag i form av ett tillgodohavande hos Försäkringskassan. Storleken på bidraget är 600 kr per år. Du kan använda det som delbetalning för tandvård hos valfri tandläkare eller tandhygienist. Du har pengarna tillgodo den 1 juli varje år, du kan spara dem i högst två år för betalning av tandvård. Försäkringskassan håller reda på hur mycket du har kvar. Detta gäller till och med det år du fyller 29.

30-64 år

Är du 30-64 år blir bidraget 300 kr per år. Du har pengarna tillgodo den 1 juli varje år, du kan spara dem i högst två år för betalning av tandvård. Försäkringskassan håller reda på hur mycket du har kvar. Detta gäller till och med det år du fyller 64.

Äldre än 65 år

Är du 65 eller äldre blir bidraget 600 kr per år. Du har pengarna tillgodo den 1 juli varje år, du kan spara dem i högst två år för betalning av tandvård. Försäkringskassan håller reda på hur mycket du har kvar.

Tandvårdsersättning - skydd mot höga kostnader

Kostnader upp till 3 000 kronor av referenspriset (grunden för beräkning av det statliga tandvårdsstödet) får du betala själv, men du kan använda det allmänna tandvårdsbidraget som delbetalning.

  • För kostnader på 3 001-15 000 kronor av referenspriset får du 50 procents ersättning.
  • För kostnader över 15 000 kronor av referenspriset får du 85 procents ersättning.

Kosmetisk tandvård

Det statliga tandvårdsstödet är tänkt till tandvård som gör dig fri från smärta och sjukdomar och ger dig en god bettfunktion + ett godtagbart utseende. Om du däremot vill ha en annan typ av behandling får du betala den tillkommande kostnaden själv. Kosmetisk tandvård ingår exempelvis inte i det statliga tandvårdsstödet.

Att tänka på inför ditt besök.

Information och tips för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt.

Läs på Praktikertjänst.se

Här är de dolda sockerfällorna

Foto: Praktikertjänst

Socker finns i mycket annat än godis, läsk och kaffebröd. Ett tips är att undvika färdigtillverkade produkter och utgå från naturella livsmedel.

Läs på Praktikertjänst.se
Video:

Motsatsen till lillgammal?

Med branschens bästa service förstår vi att man vill ta del av vår tandvård. Men kostnadsfritt gäller bara till och med det år du fyller 23.

(Källa: Praktikertjanst.se)